Kikapott a Mezőkövesd Zalaegerszegen

Sport

A Zalaegerszeg 3-0-s győzelmet aratott a vendég Mezőkövesd felett a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A zalaiak két elveszített bajnoki találkozó után diadalmaskodtak újra, míg a Mezőkövesd sorozatban ötödik idegenbeli összecsapásán maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Zalaegerszegi TE – Mezőkövesd-Zsóry FC 3-0 (2-0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)
sárga lap: Könyves (2.), Zimonyi (25.), Tajti (41.), illetve Besirovic (41.)

ZTE:
Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Szánthó (Gergényi, 85.), Favorov, Sankovic, Tajti (Tanasin, 64.), Bedi – Könyves (Babati, 77.), Zimonyi (Vass P., 64.)

Mezőkövesd:
Szappanos – Farkas, Szeles (Vutov, a szünetben), Pillár, Katanec – Besirovic (Szerderov, a szünetben), Berecz, Cseri (Vajda S., 83.), Vadnai – Jurina (Martic, a szünetben), Nagy D. (Barczi, 60.)

Szinte eseménytelenül telt el a mérkőzés első 15 perce, majd az élvonalban ezen a meccsen bemutatkozó Zimonyi Dávid juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Mezőkövesd nem igazán tudott mit kezdeni a szervezetten futballozó zalaiakkal, akik a félidő hajrájában megduplázták előnyüket.

Pintér Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével próbálta meg frissíteni a kövesdi együttest, ez annyiban sikerült, hogy huzamosabb ideig a vendégek játszottak kapura veszélyesebben. A helyzetekből azonban gól nem tudott szerezni a Mezőkövesd, a hajrá kezdetén pedig a ZTE harmadszor is eredményes volt, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.