Labdarúgó NB I – Legyőzte a DVTK a Paksot

Sport

A tabellán második helyezett Paksi FC 2-1-re kikapott Diósgyőrben a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

A miskolciak már öt tétmérkőzés óta veretlenek, a tolnaiakat pedig 2020 februárja után győzték le ismét.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-1 (1-1)
———————————-
Miskolc, 5587 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)
sárga lap: Lenzsér (18.), Papp (54.), Vas (66.)

    Diósgyőr:

Ogyincov – Gera, Szatmári, Lund, Stephen – Vallejo (Csorbadzsijszki, 82.), Holdampf, Bényei (Klimovics, 69.) – Jurek (Pernambuco, 69.), Szabó L. (Edomwonyi, 62.), Pozeg Vancas (Acolatse, 62.)

    Paks:

Simon B. – Lenzsér (Balogh B., a szünetben), Kinyik, Papp K., Szabó J. – Kovács K., Vas, Mezei (Hanh, 76.), Osváth (Silye, 58.) – Tóth B. (Haraszti, a szünetben), Könyves (Böde, 68.)

A tolnaiak már bő másfél perc után előnybe kerültek Könyves Norbert remek egyéni teljesítményének köszönhetően. A házigazdák a kapott gól után szinte azonnal támadásba lendültek, és Jurek Gábor szabadrúgás utáni bombagóljával csakhamar az egyenlítés is összejött nekik. A játék képe ezt követően sem változott, a DVTK futballozott kezdeményezőbben, ez a labdabirtokláson és a kapura lövések számán is meglátszott, de a szünetig újabb gól nem született.

A második félidőben sokkal eseménytelenebb volt a játék, visszafogottabb volt az iram és ez a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. A 69. percben kettőt cseréltek a borsodiak: beállt Pernambuco és Vladislav Klimovics, szűk három perccel később pedig előbbi beadásából utóbbi talált a hálóba. A hátrányba került paksiak a hátralévő időben többet tettek az újabb találat megszerzéséért, mint korábban, de nem jártak sikerrel.

MTI