Perceken belül elfogták a rendőrök a tettest

Uncategorized

A budapesti rendőrök emberöléssel gyanúsítják azt a férfit, aki egy 25 éves fiatalembert szúrt meg a 28-as villamoson.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. április 3-án 21 óra 4 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Orczy téren, a 28-as villamoson megszúrtak egy fiatal férfit. A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, sérüléseibe belehalt.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 25 éves férfi a barátjával utazott a 28-as villamoson, és egy háromfős csoport keveredett szóváltásba velük. A vita hevében a háromfős társaság egyik tagja megszúrta a 25 éves férfit, majd a helyszínről elmenekültek.

A nyomozók azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását és Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai 23 percen belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, a 43 éves L. Jánost pedig egy közeli telephelyen fogták el.

A nyomozás során megállapították, hogy a 43 éves L. János szúrta meg a 25 éves fiatalembert és D. Károly bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében. L. Annát tanúként hallgatták ki.

A nyomozók kiderítették, hogy a két férfinek volt egy harmadik bűntársa is, a 28 éves D. Éva, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

A BRFK Életvédelmi Osztálya L. János ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, D. Károlyt pedig bűnsegédként hallgatta ki emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves D. Évát bűnpártolással gyanúsítja a rendőrség.

A rendőrök a két férfit és a nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

police.hu