Kína helyett Kirgizisztánban lesz a birkózók ázsiai olimpiai kvalifikációs versenye

Világ
Koronavírus

A koronavírus-járvány miatt a kínai Hszian helyett a kirgizisztáni Biskekben rendezik a tokiói olimpia ázsiai kvalifikációs versenyét a Nemzetközi Birkózó Szövetség csütörtöki döntése értelmében.

“Örülünk, hogy kirgiz kormány és szövetség képes volt beugrani helyettesként erre a fontos eseményre – mondta Nenad Lalovic elnök. – Nem ideális új helyszínt találni időben ilyen közel a versenyhez, de gondolnunk kellett a versenyzők egészségére”.

A március 27. és 29. között sorra kerülő eseményen ott lehetnek a kínai birkózók, ugyanis Belgrádon keresztül érkeznek majd Biskekbe, a szerb fővárosban pedig karanténba kerülnek, de már elindulás előtt is komoly orvosi vizsgálaton esnek majd át.

Áprilisban ugyancsak Hszianban rendeztek volna egy 115 ezer euró összdíjazású női tenisztornát, amelynek elhalasztását szintén csütörtökön jelentették be.

A nemzetközi sportszövetségeket és nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő ernyőszervezet, a SportAccord Pekingbe tervezett tárgyalását szintén áthelyezte, méghozzá a svájci Lausanne-ba, ahol április 19. és 24. között üléseznek majd.

A koronavírus-járvány december közepe óta tombol Kínában. A legfrissebb adatok szerint Kína szárazföldi részén 74 185 embert fertőzött meg, és 2004 életet követelt. A szárazföldi Kínán kívül hatan haltak meg a betegségben.