Gyógyító adomány a Tranzit-Ker Zrt-től

Egyetem
A hagyományokhoz hűen, idén is kétmillió forintot adományozott a Tranzit-Ker Kereskedelmi Zrt. a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetének. A támogatásból gyermek újraélesztő készüléket vásárol a klinika.

A vállalat 2011 óta elkötelezett segítője az egészségügynek, ezen belül a Klinikai Központ Gyermekklinikájának. Most hatodik alkalommal járul hozzá 2 millió forintos adományával a klinika eszközfejlesztéséhez és a betegellátás még jobbá tételéhez.

– Ha létezik intézmények közti barátság, akkor a Debreceni Egyetem és a Tranzit-Ker Zrt. közötti kapcsolat ilyen. A cég az idei felajánlással együtt, összesen már 12 millió forinttal támogatta a Gyermekklinikát és igyekszik szebbé tenni a betegek ünnepét – fogalmazott Szilvássy Zoltán a keddi adományátadó ünnepségen. A Debreceni Egyetem rektora megköszönte, hogy a cég erősíti azt a hagyományt, mely szerint karácsony közeledtével segítséget nyújt ott, ahol arra szükség van. Hozzátette: egy olyan “barát” adja ezt az adományt, amelynek vezetője az egyetem egyik legfelsőbb testületének, konzisztóriumának is a tagja.

unideb.hu