Fórumon értékelték az elmúlt évet a határrendészek

Rendőrség

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségen 2016. március 16-án fórumot tartottak a határrendészek és az illetékességi területén működő polgárőr egyesületek részvételével. A rendezvényen a kirendeltség, és a polgárőr egyesületek vezetői értékelték a 2015. évi közös tevékenységüket és meghatározták a 2016. évi közös célokat.

A tavalyi évben végzett munkát és együttműködést mindkét fél kiválóra értékelte. A résztvevők 2016. év főbb feladataiként a lakosság szubjektív biztonságérzetérért tett erőfeszítések által elért jó eredmények megtartását, valamint – ahogy eddig is – a kirendeltség átkelőhelyek közötti határszakaszának közös, hatékony felügyeletét, őrizetét határozták meg.

Ennek érdekében a kirendeltség és a nyírábrányi egyesület által, a polgárőr egyesületnél létrehozott polgárőr szakcsoportok mintájára, további csoportok kialakításáról egyeztettek, a határ menti települések bevonásával. A nem határmentén működő egyesületek vonatkozásában megállapodás született a rendőrök és polgárőrök közös, mélységi szűrő tevékenységi rendszerének kidolgozására.