Védő-gólokkal nyert a Debrecen

Sport

A címvédő Debrecen két szöglet után szerzett góllal nyert az újonc Dunaújváros ellen, a két csapat történetének első NB I-es mérkőzésén, a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.
OTP Bank Liga, 14. forduló:
DVSC-TEVA – Dunaújváros Pase 2-0 (0-0)
————————————–
Debrecen, 2600 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Máté P. (60.), Brkovic (79.)
sárga lap: Varga J. (17.), Bouadla (57.), illetve Csehi (13.), Sárközi (74.)

Debrecen:
———
Novakovic – Lázár P. (Mihelic, 58.), Máté P., Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga J., Bouadla (Bereczki, 87.), Bódi – Volas, Tisza (Zsidai, 84.)

Dunaújváros:
————
Nagy G. – Villám, Sárközi, Farkas V., Csehi – Petneházi (Thiago, 70.), Lázár Zs., Böőr, Nikházi – Orosz (Sóron, 84.), Godslove (Peric, 80.)

Nagy lendülettel kezdett a Debrecen és Tisza révén már az első percben megszerezhette volna a vezetést. A vendégek később fokozatosan kijöttek a szorításból, de így is a hazaiak akarata érvényesült. A szünet előtt nem sokkal a Dunaújváros is ziccert rontott, Petneházi lövését Novakovic védte bravúrosan.
A fordulást követően is a hazaiak voltak mezőnyfölényben és a sokadik szöglet után Máté Péter révén meg is szerezték a vezetést. Kondás Elemér tanítványainak akcióból semmi sem sikerült, de egy újabb sarokrúgás után a csapat másik belső védője, Dusan Brkovic bebiztosította a győzelmet.