Herczeg Zoltán

Herczeg Zoltán elmesélte, mi történt vele a börtönben

Bulvár

Herczeg Zoltán 180 napot töltött börtönben, ahová tavaly októberben került kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt.

Néhány héttel ezelőtt engedték ki, jelenleg nyomkövetővel a lábán, otthonában, házi őrizetben várja, hogyan folytatódik tovább az ügye.

A divattervező az RTL Fókusz című magazinját beengedte az otthonába, a stábnak adott exkluzív interjújában pedig elmesélte, mennyire szégyelli magát azért, amit a családjának okozott – írja a Blikk. Herczeg Zoltán maga miatt nem aggódott, tudta, hogy bármit kibír, a szüleit és barátnőjét azonban féltette, hogy ők hogyan dolgozzák fel a történteket.

Édesanyámnak vidéken lehajtott fejjel kellett járnia, amikor kiderült, hogy az ő fia, akire borzalmasan büszke volt, bajba keveredett. Nem mehetett kihúzott gerinccel, csak lehajtott fejjel, mert szégyellte magát, ahogyan én is

– kezdte Herczeg Zoltán, aki párját, Mariannt is nagyon féltette. El is határozta a börtönben, ha ezt az időszakot kibírja a kapcsolatuk, az egész életét vele fogja leélni.

Ha ezt a szégyent túléli a kapcsolatunk, akkor mindent túlél, és ez a nő mindent bebizonyított nekem. Nincs kérdés, kivel akarom az életemet leélni. Voltak borzasztó hullámvölgyek, például, amikor a pszichológussal beszélgettem a szüleim vagy a párom kapcsán. Rettenetesen szégyelltem magam, olyannyira, hogy bőgtem. Nem szégyellem egy ország előtt bevallani, hogy kétszer-háromszor elsírtam magam a pszichológus előtt

– mondta el őszinént a divattervező, akinek bent a börtönben volt ideje arra, hogy átértékelje az életét. Úgy gondolja, jót tett neki az elvonás a szeretteitől, a politikától és a fogyasztói világtól, rájött, hogy az elmúlt években túlvállalta magát minden téren, ezért is lehetett az, hogy ész nélkül ment a falnak. A börtönben egy zárkán osztozott két másik férfivel, akikkel jó viszonyt alakított ki. Atrocitás nem érte a bent töltött hónapok alatt, kivéve egyszer.

Amikor őrségváltás van, az új őrnek jelenteni kell, de én nem tudtam, mi az a jelentés. A nevelőtisztem elmondta, hogy a nevemet kell bemondani, a zárkalétszámot, és hogy van-e panasz. Az egyik őr így válaszolt: „Ki a k*rva anyját érdekli, hogy ki maga? Húzza meg magát, vagy nagy baj lesz!”

– mesélte Herczeg Zoltán, aki nem értette, miért kapja mindezt, bosszantotta is nagyon a dolog, de nem szólhatott vissza.

Ott leginkább kussolni volt jogunk, de én ezt elfogadtam, mert a rács rosszabbik oldalára kerültem, tudtam, hogy kuss a nevem

– mondta a divattervező, aki eddig nem is tudta, milyen jó dolga volt odakint, szabadon. A kábítószereket elfelejtette azóta, és még hálás is a történtekért, mert a tragédia a tisztaság irányába tolta őt, úgy érzi, több, mint fél évvel ezelőtt volt.