Hongkongi vendégek az egyetemen

Egyetem

A gazdaságtudományok doktori hallgatóinak ajánlottak ösztöndíj lehetőséget a Hong Kong Polytechnic Egyetem képviselői pénteki látogatásukon.

Az intézmény delegációja egyhetes magyarországi körútján kereste fel a Debreceni Egyetemet. A Hong Kong Polytechnic Egyetemen – a debrecenihez hasonlóan – több mint harmincezer hallgató tanul. Az ázsiai intézményben nívós műszaki, gazdasági és egészségtudományi képzés folyik, a világ üzleti egyetemeit értékelő rangsorban (UTD Top 100 World Rankings of Business Schools) az egyetem Közgazdaságtudományi Kara a 68. helyen végzett. A karon ötezer diák tanul, és arra törekednek, hogy a jövőben több közép-kelet európai hallgatót fogadjanak.

– A Debreceni Egyetemnek nagyon jó híre van a felsőoktatási intézmények között. Emellett nagyon jó képességű és angolul kiválóan beszélő hallgatóik vannak, ezért választottuk egyik a partnerintézményünknek. Szeretnénk magyar hallgatókat toborozni a doktori ösztöndíjprogramunkhoz, és keressünk a további együttműködési lehetőségeket is az egyetemmel – nyilatkozta Edwin Cheng, a Közgazdaságtudományi Kar dékánja.

A hongkongi ösztöndíj lehetőségekről délelőtt a hallgatókat tájékoztatták a küldöttség tagjai, majd Nábrádi András rektorhelyettessel tárgyaltak a további együttműködési lehetőségekről.

-A hongkongi egyetem képviselői olyan ösztöndíj lehetőséget ajánlottak a doktori hallgatóink számára, amellyel igen kedvező körülmények között tanulhatnak és szerezhetnek majd doktori fokozatot néhányan az üzleti élet területén. Emellett mivel a képzési struktúrájuk hasonló a miénkhez, ezért közös kutatásokban, oktató-hallgatócserében is gondolkodunk a jövőben logisztikai, az üzleti, a turizmus-vendéglátás és a pénzügy-számvitel képzési területeken – összegezte a tárgyalás eredményeit Nábrádi András.