Bemutatkoztak az új professzorok

Egyetem

A Bölcsészettudományi Kar újonnan kinevezett professzorai tartottak előadást november 18-án a Tudomány hónapja programsorozat keretében.

Hagyomány a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának életében, hogy a novemberi Tudomány hónapja keretében az adott év egyetemi tanári kinevezéseket átvett oktatói bemutatják kutatásaikat a kar közössége számára.

Papp Klára dékán emlékeztetett arra, hogy már a kar 1914-es indulásakor a professzorok köré szerveződött az egyetemen a tudományos élet, az alapításakor kilenc professzort nevezek ki az egyetemen, akik megteremtették a tudományos iskolák alapjait.

– Örömteli esemény egy kar életében, amikor az új egyetemi tanárok bemutatkozó előadásait tekinthetjük meg: képet kaphatunk arról, hogy kik lesznek azok az új egyéniségek, akik a Bölcsészettudományi Kar profilját meghatározhatják a következő évtizedekben – hangsúlyozta Papp Klára.

A rendezvényen Tegyey Gabriella, a Francia Tanszék egyetemi tanára a XX. század francia írónőinek munkásságáról, Rácz István, az Angol-Amerikai Intézet igazgatója a költészettörténet dilemmáiról, Szirák Péter, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője a két világháború közötti magyar utazási irodalomról, valamint Pozsony Ferenc néprajzkutató a székely kopjafákról tartott tudományos előadást.

unideb.hu