Tájékoztató előadás – Erasmus+ 2015

Egyetem

Tájékoztató előadást szervez az egyetem december 9-én az Erasmus+ programban 2015-től megnyíló új pályázati lehetőségekről.

A Debreceni Egyetem több mint 15 éve tagja az Erasmus-nak, ez idő alatt a program népszerűsége folyamatosan nőtt, európai szinten több mint 2 millió egyetemista külföldi tapasztalatszerzését segítette elő, akik vagy tanulmányi mobilitáson, vagy külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt.

Az elmúlt 5 évben – 2010-2014 – között a Debreceni Egyetemről 904 hallgató és 310 oktató utazott külföldre, a hozzánk érkező hallgatók száma ugyanebben az időszakban 658, az idelátogató oktatóké pedig 210 volt.

Az Erasmus iránti érdeklődést az is jelzi, hogy a tájékoztató előadásokon zsúfolásig megtelnek az előadótermek, így idén már a Főépület Aulájában tartják december 9-én 13.30-15.30 óra között a 2015-től induló lehetőségek ismertetését.

A következő évtől kibővül az Erasmus+, mivel az Európán kívüli térségek is bekapcsolódnak a programba, ezért a tájékoztató előadás központi témái az Európán kívüli nemzetközi kreditmobilitás indulása és az Európai Unión kívüli partnerországokkal való együttműködési lehetőségek lesznek.

Milyen előnyöket kínál az Erasmus+ program?

A diákoknak használható nyelvtudást, világlátást, új szemléletet, önállóságot, nemzetközi barátságokat, a csapatszellem erősítését, jobb továbbtanulási, vagy elhelyezkedési lehetőségeket, és életre szóló élményt.

Az oktatóknak szakmai tapasztalatcserét, módszertani megújulást, élményszerű tanítást, új kapcsolatokat, nemzetközi megerősítést, közösségi élményeket, motivációt.

Az intézményeknek élő, bővülő nemzetközi kapcsolatokat, aktív diákokat és tanárokat, munkatársakat, a legfrissebb szakmai trendek megismerését, vállalati kapcsolatokat, elismertséget.

 

Az előadás tervezett programja:

13.30 Köszöntő
13.40 Minőségfejlesztés a felsőoktatásban – Bokodi Szabolcs csoportvezető (Tempus Közalapítvány)
14.00 Nemzetközi kreditmobilitás – Fekete Zsófia szakmai koordinátor (Tempus Közalapítvány)
14.30 Intézményfejlesztési projektek partnerországokkal – Beke Márton programkoordinátor (Tempus Közalapítvány)

Kérdések és konzultáció

Részvételi szándékát kérem, hogy az erasmus@unideb.hu címen jelezze.