A kukoricatermesztés aktuális kérdései

Egyetem

Nagyváradon tartja a Debreceni Egyetem, a Romániai Magyar Gazda Egyesület és a Partium-Debrecen Agrárklub újabb közös rendezvényét.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Romániai Magyar Gazda Egyesület Bihar megyei szervezet és a Partium-Debrecen Agrárklub sikeres együttműködésnek köszönhetően az elmúlt időszakban rendszeressé váltak a közösen szervezett agárszakmai rendezvények. Legközelebb január 17-én, szombaton Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen találkoznak az érdeklődők, ahol a kukoricatermesztés aktuális kérdéseiről lesz szó.

A résztvevők megismerkedhetnek a biológiai alapok és a növényvédelem szerepével a kukoricatermesztésben, hallhatnak a vetéstechnológia és a tápanyagellátás jelentőségéről, valamint a vetőmagkínálatokról. Tavaszhoz közeledvén a tápanyag ellátási aktualitásokról is szó lesz.

A Debreceni Egyetem agrárkara tíz éve indít mezőgazdasági mérnök szakon kihelyezett képzést a Partiumi Keresztény Egyetemen. Mára már a végzett hallgatók szép számban vesznek részt Msc és PhD képzésekben, illetve dolgoznak a mezőgazdaság területén.
unideb.hu