Jubilál a DExpo

Egyetem

Hőlégballon, élőkép, látványos kísérletek, és minden, amit a Debreceni Egyetemről tudni kell – programkavalkád a nyílt napokon!

A Debreceni Egyetem november 18-19-én-én tizedik alkalommal rendez nyílt napokat, amelyre az intézmény iránt érdeklődő középiskolásokat várják.  A kétnapos rendezvény célja, hogy megmutassa a leendő egyetemistáknak, milyen lehetőségek várják őket az intézményben, ha az egyetemet választják továbbtanulásuk színhelyéül.

A Debreceni Egyetemen 2016 szeptemberétől várhatóan 14 karon, 62 alapszakon, 73 mesterszakon, 5 osztatlan képzésben és 14 felsőoktatási szakképzésben tanulhatnak majd a diákok.  A karok és a képzések bemutatásán túl az idelátogatók ízelítőt kaphatnak külföldi ösztöndíj-lehetőségekről, valamint sport- és szabadidős programokból is. A diákok és szüleik campus túrán ismerhetik meg az egyetem épületeit, fontosabb helyiségeit. Az Egyetem téri, a Böszörményi úti és a Kassai úti campusok között menetrendszerinti busz szállítja majd az érdeklődőket.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes tájékoztatója után az egyes karok is megtartják kari információs rendezvényüket, ahol valamennyi kérdésükre választ kaphatnak az érdeklődők. November 18-án a résztvevők megkóstolhatják a DExpo tizedik születésnapja aljalmából készített tortát, majd 13 órától egy élő kép megalkotásában is segíthetnek a Főépület előtt. A diákok színes egyetemi pólókba bújva alakítják majd ki a rendezvény logóját, amit egy hőlégballonról örökítenek meg a szervezők. A vállalkozó kedvű középiskolások a trikót megkapják ajándékba, a szerencsésebbek pedig egy utat is nyerhetnek a hőlégballonnal. Aki szeretne az akcióban részt venni az a regisztracio@unideb.hu oldalon jelentkezhet előzetesen.

A egyetemi képzésbe, előadásokba mindkét délelőtt szabadon látogatható órákon nyerhetnek betekintést a diákok. Akit pedig a tanórákon kívüli elfoglaltságok is érdekelnek, megtudhatja – többek között – mit kínál a könyvtár, milyenek a kollégiumok, hogyan lehet az egyetem saját fejlesztésű, DExam nevű nyelvvizsgáját letenni, milyen problémákat tudnak orvosolni a Mentálhigiénés Központban, milyen ösztöndíjak közül választhatnak a külföldi tapasztalatokra vágyók.

Bemutatkozik továbbá az egyetemi pom-pom csapat, délutánonként pedig a Showder klub két fellépője Beliczai Balázs ésDombóvári István gondoskodik a jó hangulatról. A rendezvényre hat megyéből és a határon túlról többezer látogatót várnak a szervezők.

 

A részletes program ide kattintva elérhető.