Hallgatói bálok az egyetemen

Egyetem

December 5-én zárult a november elején kezdődött gólyabáli időszak, amelyen idén is több ezren vettek részt a Debreceni Egyetemen.

Minden gólya életében óriási élmény az első egyetemi bál. A nagy hagyományokkal bíró báli nyitótánc, az angol és bécsi keringő, amire a gólyák már az első év elejétől kezdve hónapokon át készülnek, rendkívül jó alkalmat ad az ismerkedésre, barátok szerzésére, beilleszkedésre. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata a kari hallgatói önkormányzatokkal közösen idén is 6 bált szervezett az egyetem különböző helyszínein hétről hétre.

November 7-én, a Lovardában az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói kezdték meg a báli szezont. A gólyabál különlegességét adja, hogy nemcsak a gólyákról, hanem a végzősökről is szól, akik az est során szalagtűzőn vettek részt. Ez a szokás egyedülálló az országban lévő jogi karok között. November 14-én a Medikus gólyabálon a szervezők Jégvarázs hangulatban várták a vendégeket a Főépületben. Minden fehérbe borult, a hallgatók öltözéke is a mesét idézte a gyönyörű díszítés mellett. Az Általános Orvostudományi, a Fogorvostudományi, a Gyógyszerésztudományi és a Népegészségügyi Kar hallgatóinak bálján a nyitótánc mellett egy hatalmas medikus tortát is felvágtak.

A Gazdaságtudományi, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási és a Műszaki Kar gólyabáljának már második alkalommal adott otthont november 21-én a Főépület. Az Agrár-bál különlegessége volt, hogy nem csak keringőt, hanem egy pörgős néptáncot is láthattunk a nyitótáncok sorában a Díszudvaron.

Hajdúböszörményben, illetve Nyíregyházán is báloztak a hallgatók. A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar elsőévesei a hajdúböszörményi Hajdú Hotel és Étteremben tartották Vintage témájú báljukat, melynek nyitótánca a cowboy stílust idézte. Szintén ezen a napon, november 27-én Nyíregyházán a gyönyörű Zilahi teremben az Egészségügyi Kar hallgatói is gólyabált tartottak.

A szezonzáró, egyben a legnagyobb bál a Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi- és Technológiai, illetve Zeneművészeti Karok bálja december 5-re esett. Az ország különböző felsőoktatási intézményéből is sokan elfogadták a meghívást és ellátogattak az egyetem záró gólyabáljára, többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselői.

A bálok fontos programjai között szerepelt a bálkirályok, királynők, hercegek és hercegnők választása, ünnepi köszöntők az egyetem vezetőitől és természetesen a hangulatért felelős sztárvendégek és báli zenekarok.