Regattás küzdelmek földön és vízen

Egyetem

Először vett részt a Debreceni Egyetem a Dunai Regattán, s rögtön sikerrel: strandröplabdában a fiúk az első helyen végeztek a május 7-i versenyen.

A Regatta Magyarország legnagyobb egyetemek közötti sportversenye, melyet egész napos kulturális programok színesítenek. A város szívében fekvő Műegyetem Rakparton rendezett program fő attrakciója a vízi sportok versenyei: az egyetemek vállalkozó kedvű, amatőr sportolói 18 fős sárkányhajókkal méretik meg magukat. A 15 intézmény flottáját tömörítő mezőnyben idén először indított csapatot a Debreceni Egyetem. A versenyt végül a Testnevelési Egyetem csapata nyerte.

– Sportolóink sajnos az előfutam során kiestek, ám a csapat lelkesedéséből adódóan bizakodóan tekinthetünk a jövő évi versenyre – mondta el Sándor Attila, a Debreceni Egyetem képviselője.

A sárkányhajó mellett a másik vízi szám az evezés volt, melyben a csapatok az intézmények profi versenyzőiből álltak. Heroikus küzdelemben, az Oxford és a Cambridge csapatát is legyőzve a győri Széchenyi István Egyetem evezősei vihették haza a trófeát. Habár a Regattán a főszerepet a Duna kapta, a szárazföldön is izgulhattunk csapatainkért. A Debreceni Egyetem női és férfi strandröplabdában is képviseltette magát. Női párosunk sajnos nem jutott el a döntőig, azonban férfi csapatunk szoros küzdelemben a BME-seket legyűrve első helyen végzett.

A szervezők gondoskodtak róla, hogy résztvevők az egynapos programon egy másodpercig se unatkozhassanak, hiszen a sportversenyek, játékok mellett kulturális és szórakoztató programokon is részt vehettek. Megtekinthették a Lords of Gravity káprázatos kosaras bemutatóját, a cheerleader csapatok gravitációra fittyet hányó produkcióit, a Budapest Barangoló programján a helyszínt és környékét ismerhették meg, valamint kipróbálhatták egyebek mellett a zumbát, a paintballt, és a jógát is. Az esti koncertek során többek között a Magashegyi Underground és a Kelemen Kabátban zenekarok táncoltatták meg a közönséget.

A Debreceni Egyetem kiváló amatőr és profi sportolóinak teljesítménye mellett fontos megemlíteni a 40 fős szurkolótábor egész napos biztatását.

-A nagyszerű szervezésnek köszönhetően hallgatóinknak csupán csapataink biztatására kellett koncentrálnia. A sárkányhajók futamát követően a férfi strandröplabda döntőn is megmutatta a debreceni csapat, hogy a cívisvárosban a sportolók mellett szurkolókból sincs hiány – mesélte Kurbely Máté, a csapat vezérszurkolója.

Sportcsapataink eredménye és szurkolóinak lelkesedése alapján magabiztosan kijelenthetjük, hogy a fiatalok méltó módon képviselték a Debreceni Egyetemet a IV. Dunai Regattán. Bizakodóan várhatjuk a jövő évi, immár kétnaposra tervezett fesztivált.
unideb.hu