Doktoravató ünnepség szombaton

Egyetem

A helyszínen élőben és kivetítőn, a számítógépek előtt pedig online is követhető a Debreceni Egyetem június 4-i doktor- és díszdoktoravató ünnepsége.

Doktori és habilitációs okleveleket, valamint díjakat és elismeréseket adnak át hétvégén a Debreceni Egyetem hagyományos doktoravató ünnepségén, amelyen a Heidelbergi Egyetem két professzorát díszdoktorai sorába avatja az intézmény. A június 4-i rendezvénynek ezúttal is a Főépület Aulája ad otthont.

Az eseményen az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács javaslata alapján 101 jelölt veheti át a doktori fokozatot jelentő oklevelet a bölcsészet-, az orvos-, az agrár-, a természet- és társadalomtudományok területén.

Egy doktorjelölt eleget tett a kitüntetéses doktori cím elnyerése követelményeinek, azaz középiskolai, egyetemi és doktori tanulmányait is mindvégig kitűnő eredménnyel végezte, doktori szigorlatának és védésének minősítése summa cum laude. Az egyetem kérésére Áder János köztársasági elnök hozzájárult, hogy az intézmény Bellér Gábor vegyészt ”Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae” kitüntetéssel avassa doktorrá.

Az ünnepségen 28 habilitált doktori, valamint Professor Emeritus és Professor Emerita címeket is átadnak.

A rendezvényen vehetik át a nyertesek az „ATK Tudományos Aranyérme” díjat, valamint a Debreceni Egyetem Publikációs Díja kitüntetéseket.

A program zárásaként a Debreceni Egyetem díszdoktorai sorába avatja a Heidelbergi Egyetem két professzorát.

unideb.hu