Győzelemmel zártak a férfi kosarasok

Egyetem Sport

Példás hozzáállásának köszönhetően nyert a DEAC Kamilla Gyógyfürdő Békésen, a labdarúgó csapatok pedig döntetlennel tértek haza.

A lassú kezdés után folyamatosan javult a debreceni kosarasok teljesítménye, ám jelentősen nem tudták növelni előnyüket a záró felvonásban, így reális esély már nem volt a 14 pontos hátrány ledolgozására. A Debreceni Egyetem játékosait azonban mindenképpen dicséret illeti, hiszen kellő akarással az alapszakasz után ismét nyerni tudtak a békési oroszlánbarlangban, és bár az ötödik hely végül nem lett meg, szépen zárták a szezont.

Nagy Ágoston vezetőedző: egy korszak a mai meccsel ért véget. Naponta történnek életbevágó dolgok a világban, a kosárlabdázás csak egy játék az élet sűrűjében. Akik pályára léptek Békésen, azt bizonyították be ezzel a diadallal, hogy nekik, nekünk ez a mindenünk. Csodálatosan küzdöttek, és úgy koncentráltak, mint a bajnoki döntőben tavaly. Büszke vagyok rájuk. Azzal a gondolattal zárnám az éves munkánkat, hogy „a kosárlabda nem élet s halál kérdése, sokkal több annál”. Köszönöm a csapatnak az élményt és sok sikert mindenkinek!

Békési SzSK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 91 – 96 (31-18, 24-30, 15-25, 21-23)

 

Fordulatos meccsel zárt a DEAC a megye l-ben

A tavasszal egészen szépen menetelő Szövetkezetek SE Hajdúdorog otthonába látogatott a Debreceni Egyetem csapata a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság zárófordulójában. Több meghatározó játékos hiányzott a DEAC keretéből: Tóth Zoltán, Madar Csaba és Kincses Dániel pótlását is meg kellett oldaniuk. A félidei 1:0-s hazai vezetést követően a második játékrészben egy rosszul sikerült belépő miatt Katona Tamást kiállította a bíró, így emberhátrányban fejezték be a találkozót Csák Zsolték. Ám ez nem törte meg őket, egymás után három gyönyörű gólt szereztek. A vezetést viszont sajnos nem sikerült megtartania a hármas sípszó pillanatáig a létszámhátrányban futballozó DEAC-nak, a 86. percben Oláh Tamás, majd a 90.-ben Dálnoki Zsolt is mattolni tudta Sáfár Pétert, így pontosztozkodással ért véget a találkozó. Ezzel az eredménnyel a 11. helyen fejezte be a 2015/16-os szezont Sáfár László alakulata.

Szövetkezetek SE – DEAC 3-3 (1-0)

 

Egy pontot hozott haza Vámospércsről a DASE

A megye II északi csoportjának 29., azaz utolsó előtti játéknapján a már bajnok DASE az ezüstéremért küzdő Vámospércsi Bocskai SE otthonába látogatott szombaton délután. Pöszmet Tibornak nem kevesebb, mint négy alapemberét (Lengyel Istvánt, Csiszár Imrét, Varga Viktort és Fodor Jánost) kellett pótolnia. A mérkőzés elején nagy erőket mozgósítva, mondhatni kapujuk elé szegezték ellenfelüket a debreceni egyetemisták, aminek meg is lett az eredménye, a második félidő derekán már 2:2-re állt a meccs. Ezután akadtak még lehetőségei a DASE-nak a győzelem megszerzésére, ám ezúttal nem jött össze, így egy ponttal távozhattak újdonsült bajnokaink a vámospércsi katlanból.

Vámospércsi BSE – DASE 2-2 (2-1)