Küzdelem az agydaganatok ellen

Egyetem

A központi idegrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedéséről és a neuro-onkológia legújabb módszereiről lesz szó a Science Café soron következő összejövetelén.
Hová tart az orvostudomány? Mi várható a jövőben? Mitől függ a betegek túlélése? Egyáltalán miből áll a betegek terápiája? Mi állhat a terápiás sikertelenség hátterében? A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának november 2-ai rendezvényén többek között ezekre a kérdésekre adja meg a lehetséges válaszokat Küzdelem az agydaganatok ellen című előadásában Virga József, a Debreceni Egyetem Idegsebészeti Klinikáján működő Neuro-onkológiai Laboratórium kutatócsapatának tagja.

A központi idegrendszer rosszindulatú daganatos betegségei nem csupán a betegnek és családjának, de a kezelő orvosoknak, az egészségügyi rendszernek és a társadalomnak is egyaránt kihívást jelentenek. Bár az elmúlt években-évtizedekben az onkoterápia sokat fejlődött, valamint jelentősen javultak a betegek kilátásai, a legrosszabb indulatú agydaganatok ma is szerény túlélési statisztikával rendelkeznek. A témához kapcsolódó kutatásokat a Klekner Álmos vezette csoport vizsgálja az egyetemen.

Időpont: 2016. november 2. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)