Kupameccsek, bajnokik, rangadók

Egyetem
A női kosarasok Miskolcon, a futsalosok pedig Gyulán küzdöttek a hétvégén. A megye I-ben érdekelt DEAC labdarúgó csapata eközben az Oláh Gábor utcai stadionban játszotta az őszi csúcsrangadót.

Elszenvedte első vereségét a DEAC női kosárlabda csapata a másodosztályú pontvadászat ötödik fordulójában. Mindkét együttes számára nehézkesen indult a találkozó, eleinte kevés kosár esett. A 14. perben viszont már 16-16-ot mutatott az eredményjelző, a félidőre négypontos borsodi előnnyel vonultak a csapatok. A fordulás után valamelyest felélénkült a játék, a kispadról nagyszerűen beszálló Új Eszter Dorottya ponterős játékának köszönhetően újra döntetlen volt az állás, Jávor Petra triplájával pedig hosszú idő után ismét a debreceniek vezettek. Nem tudta viszont kihasználni a lélektani előnyét a DEAC, a vendéglátók egy 13-2-es lerohanással tíz pontos előnnyel fordultak a záró felvonásra.

Mindent egy lapra feltéve a debreceniek egy utolsó nagy rohamot indítottak, aminek meg is lett az eredménye. A differencia szép lassan csökkent, de a hazaiak tartani tudták előnyüket. Egy perccel a vége előtt Jávor Petra újabb távolijával már csak kettő volt közte, de a következő támadásban rögtön egy hármassal válaszolt a DVTK, így gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Hiába küzdöttek óriásit a hajdúságiak, a rengeteg támadólepattanó, a helyenként lyukas védekezés és Foltin Blanka hiánya ezúttal soknak bizonyult.

– Nem játszottunk elég agresszívan az utolsó negyedben, így nehéz mérkőzést nyerni. Gratulálok a Miskolcnak! – összegzett Kovács Imre vezetőedző.

Aluinvent DVTK Miskolc U23 – DEAC 63-58

 

A női futsalosok kupamérkőzésen szerepeltek vasárnap Gyulán. A mérkőzést a hazaiak nyerték, így ők jutottak a legjobb nyolc közé, míg a DEAC számára befejeződött ez a sorozat. Sólyom Attila vezetőedző az összes debreceni játékosnak lehetőséget adott, mindenki pályára lépett, a kezdők is.

– A DEAC első sora nagyjából felvette a versenyt a hazaiak kezdő ötösével, a gyulai cseréktől pedig egyértelműen jobb volt, ám amikor a 3-0-s hazai vezetés után lábra kaptak a vendégek, mindig visszahozták a gyulai húzóembereket. Az egyetemi csapatnál ráadásul összesen 11 játékos lépett pályára, olyanok is, akiknek szinte semmilyen tapasztalatuk nincs. A cél azonban nem a Magyar Kupában való jó szereplés idén, hanem az, hogy ez a jelentősen átalakult keret kivívja a bennmaradást az NB1-ben, amihez kiváló gyakorlás volt a mai találkozó – értékelt Sólyom Attila vezetőedző.

A Debreceni Egyetem futsalos lányai november 12-én fontos meccsre utaznak Hajdúböszörménybe. Arra a csatára jól fel kell készülniük, hiszen – többek között a DEAC tavalyi keretéből – nyáron tovább erősödött az egyébként sem gyenge kerete a HTE-nek.

Gyulai Amazonok – DEAC 9-3

 

A megyei első osztályú férfi labdarúgó bajnokság 13. fordulójában az Egyetemi Sporttelepen fogadta a középmezőny alján tanyázó DASE a dobogós álmokat dédelgető Nagyhegyesi KSE fiataljait. A mérkőzésen a múlt heti, Téglás elleni győzelemhez hasonló összeállításban kezdtek a debreceni fiatalok. Már a negyedik percben meg is szerezték a vezetést, amikor Kovács középre tett labdáját a csapatkapitány, Takács István Tamás vágta egy igazítás után a hálóba.

A fordulás után némileg változott a játék képe, a vendégek kezdeményeztek inkább, ami a félidő felénél gólt is eredményezett. Egy lövés után kipattant labdát Tóth István lőtt a hálóba közelről. Az egyenlítő gól után is akadt még lehetőség mindkét oldalon, ám ezek kimaradtak, így mindkét gárda egy-egy ponttal gyarapodott.

DASE – Nagyhegyesi KSE 1-1

 

A labdarúgó megye I-es bajnokság csúcsrangadóját, azaz az első helyen álló Nyíradony és második pozícióban tündöklő DEAC csatáját az Oláh Gábor utcai Stadionban játszották a hétvégén. A találkozó első félidejében egyértelműen a debreceni egyetemisták irányították a játékot, többször is a vendégek védelme mögé sikerült kerülniük Csörgő Krisztiánéknak, ám az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az első félóra végén ráadásul megszerezték a vezetést a nyíradonyiak. A második félidőben is a vendégek voltak eredményesebbek, újabb három találattal növelték előnyüket.

DEAC – Nyíradony VVTK 0-4

unideb.hu