Az új izraeli nagykövet az egyetemen

Egyetem
Yossi Amrani segíteni kívánja a Debreceni Egyetem és izraeli kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények közötti még jobb együttműködést. A nagykövet a közös programokba a Debrecenben tanuló izraeli hallgatókat is bevonná.

Izrael november végén Magyarországra érkezett új nagykövete konkrét célokat fogalmazott meg a Debreceni Egyetemen december 8-án tett látogatásán. Szilvássy Zoltán rektorral folytatott megbeszélésén elsősorban hazája orvosbiológiai, gyógyszeriparhoz kötődő és mezőgazdasági kutatásait emelte ki, amelyekbe akadémiai partnerként kapcsolódhatna be a debreceni intézmény.

Mivel az izraeli kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények rendszere szorosan épít ipari partnereire, a közös tudományos programok vállalati együttműködéseket is eredményezhetnek a Debreceni Egyetem számára.

Csaknem háromszáz izraeli hallgató tanul a Debreceni Egyetem orvos-, fogorvostudományi és agrárkarain, Yossi Amrani őket is bevonná a közös kutatásokba. A nagykövet a rektori megbeszélést követően találkozott is az izraeli fiatalokkal.