DExam: téli vizsgaidőszak és felkészítő

Egyetem

Ismét meghirdeti a hagyományos téli nyelvvizsga időszakot és a vizsga előtti, a megmérettetésre felkészítő angol nyelvtanfolyamot a Debreceni Egyetem nyelvvizsgaközpontja, a DExam.
A Vizsgaközpont C1 és B2 szinten január 3-13. között indítja intenzív szóbeli tanfolyamát, amellyel már kifejezetten a közelgő vizsgára készülhetnek a jelentkezők.

– Talán télen kisebb az érdeklődés, hiszen inkább tavasszal, a középiskolai felvételi, valamint a diplomaszerzést megelőző időszak az, amikor tömegesen érkeznek a jelentkezők, de így is szép számú vizsgázót várunk – mondta az unideb. hu portálnak Kovács Magdolna. A DExam Vizsgaközpont megbízott igazgatója hangsúlyozta: a pályázók 60-70 százaléka teljesít sikeresen, amihez nagy könnyebbséget jelent, hogy a megmérettetés „modul” rendszerben zajlik.

A DExam sajátosságának köszönhetően ugyanis – az érdeklődési körtől függően – külön reál (természettudományos és műszaki ismeretterjesztő) és humán (irodalom, történelem, zene, képzőművészet stb.) területen lehet felkészülni és vizsgázni, a szóbeli és az írásbeli vizsgán egyaránt.

A komplex DExam vizsgát az is vonzóvá teheti, hogy az újfajta eredményszámítás szerint a 4 vizsgarész összeredményének az átlaga számít, függetlenül attól, hogy a szóbeli és/vagy az írásbeli részvizsga eredménye önmagában eléri-e a 60%-ot.

A jelentkezők 2018. január 27 – február 25. között szerezhetik meg bizonyítványukat. A jelentkezési határidő: 2017. december 19.

– Ez az első olyan DExam vizsgaidőszak, amikor a közép- és felsőfokon sikeresen teljesítők visszaigényelhetik a befizetett vizsgadíjat az Új Nemzedék Központtól – tette hozzá Kovács Magdolna.

A Vizsgaközpont január 3-13. közötti szóbeli intenzív felkészítő tanfolyamaira is december 19-ig várják a jelentkezéseket – online vagy személyesen – a szervezők.

További információ a www.dexam.hu honlapon és a DExam Vizsgaközpont Recepcióján (Debrecen, Komlóssy út 56.) érhető el.

unideb.hu