Gólzáporos meccsen győzött a DEAC floorball-csapata

Egyetem Sport

Minden adott volt a jó szombati szerepléshez a debreceni floorballosoknak: a DEAC csapatában ezúttal is majdnem mindenki bevetésre készen várta kezdő sípszót, az utóbbi mérkőzéseken szerzett győzelmek pedig tovább ösztönözték a fekete-fehéreket.Ráadásul az ARES is ideális ellenfélnek ígérkezett: fiatalokból és rutinos rókákból álló csapat, akik több szép győzelmet is elértek a szezon során. 

A kapuban ezúttal Dorogi Kristóf kezdett, a hazaiak pedig három sorral vették fel a kesztyűt. Már az első csere gólt hozott: egy perc sem telt el, amikor Radványi Balázs távoli lövését még védte a vendégek kapus, ám a kipattanót Nyisztor Szabolcs értékesítette. A hazai lendület megmaradt, a második DEAC-gólt is Radványi-Nyisztor összjáték eredményezte. Kissé a semmiből érkezett Németh Szabolcs távoli lövése, amellyel zárkóztak a vendégek (2:1). A debreceniek ismét sebességet váltottak: Pál Lóránt lőtt szépségdíjas gólt, majd Fábián Dániel is jól és gyorsan reagált egy kapu előtti szituáció során (4:1). A gyorsan megszerzett háromgólos előny kissé kényelmessé tette az egyetemistákat, akiket Dávid Bence két távoli találata ébresztett fel ismét (4:3). A szünet előtt ismét a jó átadásaival kitűnő Radványi Balázs adott gólpasszt Varga Gergőnek (5:3).

A második húsz percet kapuscserével kezdte a DEAC: dr. Héjja Gábor áltt a gólvonalra. A sorokban viszont nem volt változás, minden mezőnyjátékos kellő játékpercet kapott, akik igyekeztek is élni a lehetőséggel. A játékrész első találata is a debrecenieké volt: egy ellenfél térfélen megszerzett labdát Varga Gergő juttatott a hálóba. A lendület megmaradt: a keret legfiatalabb tagja, a 15 esztendős Tarsoly Ádám is eredményes volt (7:3). Egy emberhátrányt is kibekkelt a hazai csapat, majd Nagy Máté is feliratkozott a gólszerzők közé: 8:3-as előnynél eldőlni a látszott a mérkőzés. Mujahid Tamás góljával zárkóztak az érdiek, de szünetig ismét csak hazai gólokat láthatott a publikum: előbb Nyisztor Szabolcs, majd ismét a fiatal Tarsoly Ádám volt ereményes (10:4).

A záró húsz percet is jól indította a DEAC: Pál Lóránt szlalomozott végig a pályán, aki a szólóját értékesíteni is tudta. A cívisvárosiak igyekeztek az órát is pörgetni és tovább kontrollálni a mérkőzést. Mindkét csapat időkérést követően a vendégek rázták meg magukat: előbb Dávid Ádám, majd Dávid Bence révén zárkózott az ARES. A végeredményt Varga Gergő látványos góllal állította be: 12:7-es győzelmével zsinórban harmadik győzelmét aratta a DEAC.

Olykor sziporkázó játékkal, magabiztosan húzta be idei második bajnokiját a debreceni gárda. A keret tagjainak ráadásul elegendő játékidő és önbizalom is jutott, amely fontos lehet a soron következő párharcok során. Az alapszakasz végéig a Dunai Krokodilok ellen duplázik az egyetemista csapat, valamint a listavezető Phoenix Fireballhoz is látogatnak Varga Gergőék. A rájátszás márciusban kezdődik: akkor szinte új bajnokság kezdődik, amikor is majd a bajnoki elődöntőben bizonyíthatnak a debreceniek!

Salming OB I, 12. forduló:
Debreceni EAC – ARES HC 12:7 (5:3, 5:1, 2:3)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 80 néző
Vezette: Fayarchuk Aidan, Mile Benedek

DEAC pontszerzői: Radványi Balázs (0+4), Nyisztor Szabolcs (3+1), Varga Gergő (3+0), Végh Ádám (0+3), Pál Lóránt (2+1), Tarsoly Ádám (2+0), Nagy Máté (1+0), Fábián Dániel (1+0), Okos Csanád (0+1), Lippai Péter (0+1)

Gólösszefoglaló: