Miskolci Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SZTNH

Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZNTH).

Az SZNTH kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az együttműködés célja, hogy az egyetem hallgatói tudatosabban kezeljék a létrehozott szellemi tulajdonukat és megtanulják, hogyan tudják hasznosítani. Az SZTNH az együttműködés első lépéseként 500 ingyenes tankönyvet – a Bevezetés az iparjogvédelembe című könyvet – ajánlott fel az első éves hallgatóknak, hogy könnyebben elsajátíthassák az eredményeik megvédéséhez szükséges tudást.

A közlemény szerint Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora az aláírást megelőzően azt hangsúlyozta: azért fontos számukra ez a megállapodás, mert szeretnék, ha a Miskolci Egyetemen keletkezett tudás az egyetemen is maradna, ott hasznosulna. Elmondta: az intézmény vállalta azt is, hogy az SZTNH számára szakértőket biztosít, segítve ezzel a hivatal szemléletformáló munkáját.

Pomázi Gyula, az SZNTH elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar diákok rendkívül kreatívak és innovatívak, azonban elmaradnak a nemzetközi mezőnyben, mivel a többség még nem tudja, hogy amit létrehozott, le kell védenie.”Nem véletlen, hogy a hivatal jelmondata az Ötletből érték, hiszen egy átgondolt oltalmazás segítségével lehet az egyes találmányokból, kutatási eredményekből bevétele a tulajdonosoknak” – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük