Nemzetközi pályázatot ír ki a rektori pozícióra a Budapesti Metropolitan Egyetem

Egyetem

Nemzetközi pályázatot ír ki rektori pozíciójára a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU).

A felsőoktatási intézmény az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében jelezte: a jelenlegi megbízatás lejárta miatt az egyetem nyilvános pályázatot ír ki az intézmény rektori pozíciójára, amelyre a hazai és a nemzetközi tudományos szférából is várja a pályázókat.

Hozzátették: az új rektor 2023 októberétől töltheti be a pozíciót, feladata az egyetem stratégiai célkitűzéseinek elérése, az intézmény “alkotóegyetem” koncepciójának kiteljesítése, oktatási, tudományos tevékenységének koordinálása, valamint fejlesztése lesz.

Emellett a rektor kiemelt feladatának nevezték, hogy tovább erősítse a METU nemzetközi oktatási színtéren betöltött pozícióját.

A közlemény szerint Magyarország legnagyobb magánegyeteme, a mintegy hétezer hallgatót oktató Budapesti Metropolitan Egyetem, amelynek stratégiai célja, hogy Közép-Európa legjobb magánegyetemévé váljon. Ennek érdekében az új rektor kiemelt feladata az intézmény nemzetközi jellegének erősítése is.

A rektor az intézmény teljes képzési portfóliójának – 22 alapképzés, 18 mesterképzés, 7 felsőoktatási szakképzés és 18 szakirányú továbbképzés – szakmai felügyeletét is ellátja majd.

A közleményben kitértek arra is, hogy az egyetem kiemelt figyelmet fordít a munkaerőpiaci igényekhez igazodó gyakorlati képzésre, a hallgatók egyéni tanulási útjainak személyre szabott támogatására, illetve a társas kompetenciáik fejlesztésére.

A rektori pályázatra a Budapesti Metropolitan Egyetem olyan “tudományos fokozattal rendelkező szakembert keres, aki kiemelkedően eredményes munkát végzett hasonló akadémiai területen és sok éves felsőoktatási intézményben szerzett vezetési, szervezési ismeretekkel rendelkezik, valamint képviselni tudja az intézmény által képviselt értékeket és célokat” – áll a közleményben.

(MTI)