Csaknem 12 évre ítélték első fokon korrupcióért Bukarest egyik volt kerületi polgármesterét

Tizenegy év és nyolc hónap szabadságvesztéssel sújtotta, valamint 15 millió eurós (80 milliárd forint) kártérítésre kötelezte korrupcióért csütörtökön közzétett ítéletében a bukaresti törvényszék Marian Vanghelie volt bukaresti ötödik kerületi polgármestert, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt alelnökét.

Maszk nélküli kísérleti előadásokat szerveznek a beoltottak számára Romániában

A koronavírus-járvány miatt bevezetett távolságtartási és maszkviselési előírások felfüggesztésével rendeznek kísérleti előadásokat a beoltottak számára a hétvégén a bukaresti nemzeti színházban és operában, valamint a kolozsvári operában – közölte csütörtökön az Adevarul hírportál.

A levegő, a víz és a talaj mentes legyen a szennyezőanyagoktól

Az Európai Bizottság ma elfogadta a levegőre, a vízre és a talajra vonatkozó szennyezőanyag-mentességről szóló uniós cselekvési tervet, melynek kidolgozása az európai zöld megállapodásban kitűzött kulcsfontosságú célok egyike. A terv integrált jövőképet vázol fel 2050-re: egy olyan világot, ahol a környezetszennyezés annyira kismértékű, hogy már nem károsítja az emberi egészséget és a természetes ökoszisztémákat. A […]

Magyarország hatezer adag AstraZeneca-oltóanyagot adott Észak-Macedóniának a határőrök beoltására

Magyarország hatezer adag AstraZeneca-oltóanyagot bocsátott Észak-Macedónia rendelkezésére mintegy háromezer határőr beoltására – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter észak-macedón kollégájával, Bujar Osmanival közös szkopjei sajtótájékoztatóján szerdán.

Az EMA hamarosan dönt a jelenleg értékelés alatt álló oltóanyagok, köztük a Szputnyik V engedélyezéséról

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hamarosan döntést hoz a jelenleg folyamatos felülvizsgálat (rolling review) alatt álló négy, koronavírus elleni oltóanyag, a német CureVac, az amerikai Novavax, a kínai Sinovac és az orosz fejlesztésű Szputnyik V vakcinák európai uniós ideiglenes használatára vonatkozó ajánlásáról – közölte az EMA oltásstratégiai vezetője szerdán.

Németország nem ismeri el az EU-engedéllyel nem rendelkező vakcinával beadott oltásokat

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó – mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.