Babaváró támogatás egy karnyújtásnyira az OTP Banknál

Gazdaság

Július elsején startolt a Kormány Családvédelmi Akcióterve, amelynek keretében a kormány vissza nem térítendő támogatásokkal és kedvezményes hitelkonstrukciókkal segíti a családokat. A szabad felhasználású Babaváró kölcsön az egyik ilyen támogatás, amelyet már több mint 8 ezer család igényelt az OTP Banknál, és több mint 3 ezer kölcsönt folyósított is a hitelintézet.

A Babaváró támogatás olyan 10 millió forintig igényelhető szabad felhasználású kölcsön a fiatal házaspárok számára, ami a törlesztés teljes futamidejére kamatmentessé válik, ha öt éven belül megszületik az első gyermek. A második gyermek érkezése után a kormány gyermekvállalási támogatás formájában átvállalja a még fennálló tartozás 30%-át és ismét kérhető a törlesztés felfüggesztése, a harmadik után pedig a teljes fennmaradó tartozást kiegyenlíti.


„Az OTP Bank nagy tapasztalattal rendelkezik az állami támogatások közvetítése terén. Szakértő kollégáink országszerte, közel 400 fiókban várják az érdeklődőket. Az ügyfelek gyors és papírmentes ügyintézésre számíthatnak, a Babaváró kölcsönt átlagosan néhány napon belül folyósítjuk”emelte ki Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

Meggyorsíthatja az ügyintézést, ha az érdeklődők az igénylést megelőzően tájékozódnak az OTP Bank honlapján, ahol többek között azt is megnézhetik, hogy jogosultak-e a támogatásra. Érdemes a fiókba már, a kölcsön igényléséhez feltétlenül szükséges TB igazolással érkezni. A nyomtatvány a Kormányhivatalok honlapjáról tölthető le, és a lakóhely, illetve tartózkodási helye szerint illetékes megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatalához kell benyújtani.

Ugyancsak július elejétől érhető el a falusi és használt CSOK is, amelyek szintén elérhetők az OTP Banknál. Utóbbi esetében júliustól a kormány eltörölte a 35 millió forintos értékhatárt is. A falusi CSOK-kal pedig kétezer-ötszáz kisebb településén kívánja segíteni a kormány a lakásállomány megújítását. Ezen a linken tudja ellenőrizni, hogy az Ön környékén melyik település szerepel a kiválasztottak között. (x)