Több mint 230 millió forintból bővítette gépparkját a miskolci M-Plus Central Europe Kft.

Gazdaság

A miskolci székhelyű M-Plus Central Europe Kft. (korábbi nevén Toolstyle Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft.) 232 millió forintos beruházással bővítette gépparkját – közölte a vállalat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés célja az volt, hogy olyan berendezésekkel egészítsék ki az eszközparkjukat, melyekkel a cég elindulhat a korszerű, automatizált, robotvezérelt gyártás irányába. Emellett a beruházásnak köszönhetően nagy kapacitású és pontosságú, egyben komplex munkafolyamatok elvégzése is lehetővé vált.

Ezen felül a projekt céljaként nevezték meg azt is, hogy azon alkatrészeknél, műveleteknél vagy anyagtípusoknál, ahol az emberi tényező és más gyártási körülmények jelentősen befolyásolják többek között a végtermék minőségét, automatizált megoldásokat vezessenek be.

Mint írták, a beszerzett gépekkel és megmunkáló központokkal Magyarországon eddig nem gyártott energetikai alkatrészeket tudnak   nagyobb termelékenységgel, kisebb selejtszám mellett előállítani.

A beruházáshoz, amely a Széchenyi Terv Plusz programban valósult meg, a vállalat 119,26 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el – olvasható a közleményben.

A nyilvános cégadatok szerint a vállalat 2022-ben 8,328 millió euró, 2021-ben 5,472 millió euró nettó árbevételre tett szert. A cég adózott eredménye 2022-ben 1,045 millió euró, az előző évben 324 ezer euró volt.