Felújítják a Tóth Árpád Gimnázium uszodáját

Gazdaság Helyi hírek

A Tóth Árpád Gimnázium 1996-ban épült uszodájában az elmúlt évtizedek alatt a klóros víztől medencefal és a tartókonzolok is korrodálódtak. A medencét több mint három éve nem lehet használni, mert nem lehet vízzel feltölteni. A felújítás elodázhatatlanná vált – írja közleményében Debrecen Város Polgármesteri Hivatala.

A beruházást – melynek összértéke bruttó 85 millió forint – a város önkormányzata saját forrásból finanszírozza.

A lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeképpen az önkormányzat megbízásából a Debreceni Intézményműködtető Központ (Dim) 2015. augusztus 12-én kötött vállalkozási szerződést a kivitelezésre a debreceni ThermaPoolsystem Kft.-vel. A felújítási munkák előkészítése az Archi-Bar Kft. – Barabás Lajos építész – tervei alapján történt.

unnamed (45)

A munkaterület átadására 2015. augusztus 25-én került sor, s ez egyben a munkák megkezdését is jelenti. A kivitelezés befejezésére 90 nap áll rendelkezésre, amely így 2015. november 10-ig esedékes.

A régi, elkorrodált medencetestet elbontják, helyette szilárd vasbeton technológiával készült, medencefóliával bélelt új medence épül. A medencetérbe a régi álmennyezetet korszerűbb, időtálló és esztétikus kivitelűre cserélik. Az elavult és több helyen sérült padlót és az oldalfali burkolatot is kicserélik. A medencetér korszerű és energiatakarékos világítást kap. A vízgépészet is megújul: új homokszűrők és szivattyúk kerülnek beépítésre, melyek megfelelnek a jelenlegi vízkezelési szabványoknak. Korszerű, vegyszermentes fertőtlenítést biztosító UV-szűrős technológia is kerül az uszodába.