Székelyudvarhely fejlődését is segítené a debreceni városvezetés

Gazdaság Helyi hírek

Papp László, Debrecen polgármestere a hét elején a romániai Hargita  megye második legnépesebb városába, Székelyudvarhelyre látogatott. A látogatáson részt vett Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója is. A hivatalos találkozóra a Városházán került sor, ahol a debreceni delegációt Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere valamint Orbán Árpád alpolgármester fogadták.

A mostani látogatás során a felek arról tárgyaltak, hogy Udvarhely regionális szerepkörét miként lehetne erősíteni, de elsődleges cél volt, hogy egy találkozó jöjjön létre Székelyudvarhely nemrég megválasztott polgármesterével.

Debrecen kiterjedt külhoni kapcsolatokkal és erős gazdaságfejlesztési potenciállal rendelkezik – hangzott el a székelyudvarhelyi városházán tartott sajtótájékoztatón. Papp László polgármester elmondta, hogy a gazdasági, kulturális, oktatási, illetve turisztikai területeken szerzett tapasztalataikat szívesen átadják Udvarhelynek, hogy segítsék a város fejlődését, főként a regionális szerepkör növelésének fontosságát.

A két város kapcsolata mindemellett kiterjed a víziközmű-szolgáltatásra is, miután immár tíz éve a Debreceni Vízmű Zrt. a térség vízszolgáltatója. A mostani találkozón az is elhangzott, hogy a székelyudvarhelyi víziközmű-szolgáltatás regionális szerepének elősegítése is szerepel a célok között.

A Debreceni Vízmű Zrt. közműszolgáltató vállalat vezérigazgatója, Ányos József reményét fejezte ki, hogy a székelyudvarhelyi szennyvíztisztító állomás mintegy 8 millió eurós támogatásból megvalósuló fejlesztését követően terjeszkedhetnének a környékbeli térségekben is, ami által erősödne a regionális szolgáltatói státusz.