Ideiglenes helyre költözik hétfőtől a debreceni virágpiac

Helyi hírek

A Dósa nádor teret érintő átépítési munkák idejére új helyre költözik a belvárosi virágpiac – tájékoztatott az önkormányzat. Hétfőtől a Nagypiac és a Csapó utcai bevásárlóközpont közötti területen vásárolhatnak virágot az érdeklődők.

Az Új Főnix Terv Zöld város programjában átépül a Dósa nádor tér és a Csapó utca. Új, a belvároshoz méltó környezetben árusíthatnak a beruházás végén a virágárusok is. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás heteken belül lezárul és tavasszal elkezdődhet a munka a téren. A tervek szerint 2019. augusztus 20-án már a megújult környezetben avathatják fel az új Szent István – szobrot a téren. A Csapó utcai virágpiac is méltó körülmények közé kerül 36 virágárusító pavilonnal.

A kivitelezés ideje alatt a virágpiac ideiglenes helyre, a Nagypiac és a Fórum Bevásárlóközpont közötti területre költözik. Az elárusító helyek kialakítását 2019. március 27-én, csütörtökön reggel kezdi meg a Debreceni Közterületfelügyelet. A kirakodás akadályozhatja a gyalogosforgalmat a területen, amely miatt türelmüket és megértésüket kérjük. A belvárosi virágpiac 2019. április 1-én, hétfőn reggel nyit az ideiglenes helyen.