Kutyatetemek Hajdúsámsonnál – nem sokat alszik mostanában a gyepmester

Helyi hírek

Száznál is több kutya és macska és tetemét találták meg a napokban egy Hajdúsámsonhoz közeli, önkormányzati tulajdonban lévő területen – írta meg először a Debreciner.

Egyelőre gyanúsítottról nem érkezett hír, a Debreceni Rendőrkapitányság az állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Nagyon úgy fest, hogy az állatokat valaki vagy valakik agyonverték. Az állatvédők a helyszínen állati csontokat, elégetett, bezsákolt oszló állatokat, alig pár napos elföldelt tetemeket találtak egy gödör tetején. Az erdő körben tele koponyákkal és csontokkal, még legalább két ilyen már teljesen betemetett gödör volt a környéken, csak elég volt ásóval megbontani a tetejét és peregtek a csontok a földdel együtt az ásóról. Ezt a helyet nem hetekkel ezelőtt kezdték el használni. A kutyatetemeken kívül macskák is voltak a homokrétegek alatt.

Száznál is több agyonvert kutya és macska teteme került elő Hajdúsámson közelében

A hajdúsámsoni gyepmester viszont állítja, ő csak olyan kutyákat temetett el ott, amelyek betegség miatt pusztultak el, vagy elgázolták őket.

A gyepmester a Ripostnak azt állította, hogy sosem bántott egyetlen kutyát sem.

Amikor össze kellett szednem a tetemeket, akkor felhívtam az Atev Fehérjefeldolgozót, akiknek el kellene szállítania, de azt mondták, hogy nem fognak egy-egy kisállatért mindig autózni, ezután felhívtam az állatorvost, aki azt tanácsolta, hogy a fertőzésveszély miatt ássam el őket. Az a föld, ahol a gödrök vannak, régen egy szőlőskert volt, ahol nagy kutakat készítettek. Amikor évtizedekkel ezelőtt megszűnt a szőlőskert, a helyiek a kútgyűrűket kiszedték és elvitték. Ezért lettek ekkora gödrök a helyükön. Nekem is jól jöttek, hiszen nem nekem kellett méteres gödröket ásni a tetemeknek. Amikor beleraktam az elhullott állatokat, láttam, hogy mások is tettek bele korábban vadakat. Betemettem és távoztam. A legutóbbi ilyen alkalom egy hete volt, amikor egy asszony felhívott, hogy a háza előtt elgázoltak egy kutyát, ami elpusztult. Azt vittem oda

– magyarázta.

Azt is elmondta, nem sokat alszik, amióta híre ment, hogy állattetemek sokasága került elő a település mellett, azt gyanítja, a haragosai állhatnak e mögött.

A hivatásomnál fogva vannak konfliktusaim. Mellettünk van egy szegénytelep, ahonnan kijár néhány férfi az erdőbe, és hordja haza az illegálisan kivágott tűzifát. Én pedig feljelentettem őket… Szóval biztosan van olyan, aki a vesztemet akarja.

A gyepmester sztoriját Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója nem veszi be. Azt állítja, a kiemelés utáni tetemek füléből és orrából folyt a vér, és ütést láttak a fejükön, ami arra enged következtetni, hogy

nem elgázolták őket, hanem agyon lettek verve.

Az állatmentők tanúkat keresnek, olyan személyeket, akik hajlandóak nyilatkozni is:

https://www.facebook.com/allatvedorseg/photos/a.222037491142136/3150247471654442/?type=3&eid=ARBy_CLnqki3uO5EOKJ7RwUAeABOWI0xFeeVL4QZD04hkJzWKT6Zpz-i_fEyWjQBRovr3YGyMtb9Ytci&__xts__%5B0%5D=68.ARCPrx5U2IXKD8ljca1yCC4WJKLUH2b-DWcqoNod-bnpJCk5OOTeDDFTIA55uKBo5ACDorcT-8ijFRyLWFdoQWaaQLF92deW0U3spOfTQ1Vb-iPCCtdUoqdjBzNun4c0mk3aYu9oIQXcyvd1cScCGwvqXINFIc64Zby8pgoUEcAd0WLOKP_QicH9ZPLAMfdUOCpTgoCm1to1gN4yGRTNmREXx3T6bMQVNP5Lc79ED1qebpPeI1u33QG156439o-5ysnkFRriw56vmBqeXxMuEf0gpwtE5H6mfD_KXE9Bg7e3STwzq8avO_Ad04wip8qVM7Zt5j5ixBiqZJ2VTCwULtr0IXCM-vBO7pH4M3hnFK33RInjUcZ8qC9uc38ghfeMgzCl3cVwWi04ER3qnyiYZ_jywgDxOz06A8rVe_56Qarl_UBtHs9ncO_daJZnXkc4vaBqmaJOk1X_iThl-srdsbkezvxL2ntBHV-0C5bwfEBmpb7_Pk6RnjRS&__tn__=EEHH-R