Itt az idei nagy lomtalanítás ideje az I. kerületben

Helyi hírek

Az FKF évente egyszer  ingyenesen szállítja el az ingatlanoktól a budapesti háztartásokban keletkező nagydarabos lomhulladékot. Idén február 27-én szombaton lesz az I. kerületben lomtalanítás.

Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon, a kihelyezést követő napon végzi az FKF.  A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban tájékoztatja az érintett lakosságot.

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki. Továbbra is tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint pl. a háztartási (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék.

Ugyancsak szigorúan tilos a veszélyes hulladék kihelyezése.

A tavalyi lomtalanítás tapasztalatait és a lakosságtól érkezett visszajelzéseket figyelembe véve, az idei évtől a veszélyes hulladék leadására – a megváltozott jogi környezetre is tekintettel – a budapesti hulladékudvarok biztosítanak lehetőséget.

A korábbinál lényegesen korszerűbb, környezettudatosabb megoldásnak számos előnye van a lakosok részére:

  • az egészségünket is veszélyeztető hulladékféleségek a lomtalanításra várakozás, tárolás nélkül, egész évben, tetszőleges időpontban szabályosan leadhatók
  • környezettudatos, biztonságos lehetőséget kínálnak a hulladékudvarok a veszélyes anyagok leadására és tárolására
  • egyéb – külön gyűjtött – hulladékfélék is leadhatók
  • a közterületek, utcák tiszták maradnak, elkerülhető a szennyeződés
  • az FKF alvállalkozók helyett saját infrastruktúrájával és hozzáértő szakembergárdájával végzi a veszélyes hulladékok átvételét
  • a jól megközelíthető, fix átvevőhelyeken szakképzett személyzet áll a lakosok rendelkezésére