Új alpolgármester Miskolcon

Helyi hírek

Az eddigi egy helyett két alpolgármestere lesz Miskolcnak – derül ki a polgármesteri hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Mint írták, Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármester a közgyűlés jogait gyakorolva alpolgármesterré nevezte ki Szopkó Tibor önkormányzati képviselőt, a Velünk a Város frakciószövetség tagját.

A kinevezésről a polgármester tájékoztatta a frakciókat is a közgyűlést helyettesítő, csütörtökön megtartott online konzultáción.

A közlés szerint Veres Pál indoklásában elmondta: az új alpolgármester kinevezésével szerette volna megvárni azt az időt, amíg rendes közgyűlésen dönthetnek a képviselők, mivel azonban várhatóan jó ideig még nem lesz lehetőség erre, ezért – a város vezetésével konzultálva – maga döntött a kinevezésről.

A város eddig Varga Andrea Klára személyében egyetlen alpolgármesterrel működött, azonban a feladatok feltétlenül szükségessé teszik új alpolgármester kinevezését – fűzte hozzá.

Szopkó Tibor május 3-án tesz esküt, de munkáját már május 1-én megkezdi.

Fotó: Szopkó Tibor – Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere