Nyolc új koronavírus-fertőzött Borsodban

Helyi hírek

Nyolc új koronavírus-fertőzöttel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az összes megyei fertőzött száma 46 680 fő.

A beoltottak száma 5 523 878 fő, közülük 5 126 330 fő már a második oltását is megkapta.

55 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 393 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 004 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 790 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 599 főre csökkent. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is, ezzel tovább növeli hazánk járvány elleni védettségét.

A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon vehetik fel az oltást. A többi szomszédos országból (Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából) érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást. A Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelet, személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot – írja a koronavirus.gov.hu.