A félelem útvonala lett a Téglás-Debrecen vasút- és buszvonal? Salamon Gergő szerint hiába szólt korábban, nem történt semmi

Helyi hírek

Portálunk is megírta, hogy felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották azt a téglási apát, aki Hajdúhadházra ment elégtételt venni lánya buszos zaklatóján.

A téma Salamon Gergő korábbi összellenzéki jobbikos jelöltben emlékeket idézett fel. Mint Facebook-posztjában rámutat, korábban többször is foglalkozott azzal a témával, hogy “a Téglás-Debrecen vasútvonal az ország egyik legveszélyesebb útvonala”. Úgy látja, ezen a vonalon már megszokottak a zaklatások, és nem véletlen, hogy néhány járaton már fegyveres hatósági személyeket kellett bevetni, hogy az utasok biztonságban legyenek.

Mikor kritikáimat megfogalmaztam, mindig azt kaptam, hogy hazudok és viszályt keltek, és minden a legnagyobb rendben van…

– írja Salamon, majd rátérve a buszközlekedésre, sorolni kezdi, hogy ezzel kapcsolatban milyen problémákat lát:

– különböző csoportok buliznak a busz hátuljában, ha a sofőr, vagy valamelyik utas nemtetszését fejezi ki, akkor – enyhébb esetben – elküldik melegebb éghajlatra.
– előfordul, hogy egyesek nem tudják igazolni, hogy valóban nagycsaládos jegyre jogosultak és ezért a busz vezetőjét szidalmazzák.
– a buszon kiabálva részletezik azt, hogy kivel milyen “szerelmi” életet fognak létesíteni.
– részeg vagy drogos utasok verbálisan bántalmazzák a békés ingázókat.

A Jobbik regionális igazgatója szerint sem az utasoknak sem a sofőröknek nincs eszközük arra, hogy a rendbontókat helyre tegyék, mivel a rendőrség lehetősége (és létszáma) is korlátozott.

Így milyen eszköze marad egy apának, aki szeretné megvédeni gyermekeit?

– kérdezi Facebook-bejegyzésében a téglási jobbikos.

Hajdúhadházra ment verekedni a téglási férfi, miután inzultálták a lányát a buszon