Szegedi Vízmű

Vízvezeték-rekonstrukciós munkák lesznek a Bakay Nándor utcában

Gazdaság Helyi hírek

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez a Bakay Nándor utca, Mura utca és Huszár utca közötti szakaszán. A munkák során május 15-től kell ezen a szakaszon útlezárásra és forgalomelterelésre számítani.

A Bakay Nándor utcának a Mura utca és Huszár utca közötti, új lakópark melletti szakaszát részlegesen lezárják a forgalom elől. A közlekedés az érintett útszakaszon egyirányú lesz a Vásárhelyi Pál utca irányából a Belváros felé, kivéve a tömegközlekedést, a buszok és a trolik továbbra is mindkét irányban közlekedhetnek.

A Teréz utcából és a Vasas Szent Péter utcából érkezők csak balra, a Belváros irányába kanyarodhatnak, illetve a Bakay Nándor utcából – a munkáktól függően – nem mindig lehet majd ezekbe az utcákba lekanyarodni. Ezekben a kereszteződésekben időszakosan teljes lezárás is lehet!

A rekonstrukció által érintett útszakaszt az arra közlekedők a környező utcákban (Mura u. – Rigó u. – Huszár u., illetve a másik irányból a Boros József u. – Csemegi u.) útvonalon kerülhetik ki. A munkákat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi az önkormányzat megbízásából, a kivitelezés a városi Vízügyi Építési Alap terhére történik.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű.

A víziközmű munkákat követően az érintett útburkolati részt aszfaltozzák a Mura utca és Huszár utca között. A tervek szerint 2023. június végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

A közlekedést a munkák idejére kihelyezett táblák segítik, a vízmű kéri, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!