Magyarcsanád, híd, híd csonk, Maros, folyó

Híd épülhet a Maroson Románia és hazánk között Magyarcsanádnál

Gazdaság Helyi hírek

Egyre valószínűbb, hogy előbb-utóbb megépül a Magyarcsanádot a romániai Csanáddal a Maroson át összekötő Szent Gellért híd, mert a magyar és a román illetékes miniszter erről megállapodást írt alá.

A régi hidat a háborúban aláaknázták, ezután villám csapott bele, ezért robbant fel. A híd maradványai továbbra is ott vannak a folyóban.

Magyarország és Románia két új határátkelő létrehozásáról írt alá megállapodást: Kübekháza és Óbéba, illetve Magyarcsanád és Csanád között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Temesváron. Sorin Grindeanu román közlekedési miniszterrel közös sajtótájékoztatóján Szijjártó azt mondta, hogy az egyik a Kübekháza és a Románia legnyugatabbra fekvő településének számító Óbéba között nyíló határátkelő, ami két éven belül használható lesz. A másik átkelő létrehozása pedig az 1940-ben felrobbant Maros-híd újraépítését foglalja magában Magyarcsanád és Csanád között.

“Az ilyen államközi megállapodások megkötése után fel szokott gyorsulni a folyamat, arra számítok, hogy öt éven belül átguríthatok egy söröshordót a hídon” – mondta a delmagyarorszag.hu -nak Farkas János, Magyarcsanád polgármestere.

Ha most valaki a Makótól 14 kilométerre lévő Magyarcsanádról át akar menni a Maros folyó túloldalán lévő romániai Csanádra, akkor Makón és Kiszomboron át, mintegy 40 kilométeres kerülővel juthat el oda. A csanádi hídon át 3 és fél kilométer lenne a távolság.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap

Térkép: Google Maps