Kósa Lajos elárulta, mi a debreceni Fidesz sikerének titka

Helyi hírek

Kósa Lajos és Győrfi Pál is fellépett a Fidelitas XX. kongresszusa szombaton Székesfehérváron.Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy 1998 óta Debrecenben a Fidesz minden önkormányzati választást megnyert. A politikus szerint a győzelem titka az, hogy minden ciklusban lecserélték a regnáló képviselők közül azokat, akik belefáradtak a munkába. A Fidelitas nagy segítség a Fidesznek a fiatalításban – idézi a 24,hu.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azért vett részt a rendezvényen, hogy kérje a szervezet jelen lévő tagjait, erősítsék az országos „életmentő láncot”. Legyenek készek az életmentésre, és december 4-én a vármegyeszékhelyek mentőállomásain sajátítsák el az újraélesztés lépéseit – kérte.

“Ma Európában félelem van”

Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidelitas , a résztvevők rögzítették: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket.

“Különleges lehetőség és feladat előtt állunk. 2024 júniusában egy nap dönthetünk két kulcskérdésről, ami hosszú évekre meghatározhatja hazánk és Európa jövőjét” – olvasható az MTI-hez is eljuttatott, a Facebookon is közzétett nyilatkozatban. Mint írják, a világ egykor tőlünk, Európától tanulta meg, mi az a szabadság. Szabadság ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás”.

A Fidelitas nyilatkozata rögzíti: ma Európában békétlenség van. Háború dúl a közvetlen szomszédunkban és a kontinens legnagyobb békeprojektjének vezetői pedig nem a fegyvernyugvás, hanem a fegyverropogás és a fegyverszállítás pártján állnak.

“Ma Európában félelem van. Nemcsak attól kell tartanunk, hogy a határainkon dúló háborúk kontrollálhatatlanná válnak, hanem attól is, hogy az elhibázott migrációs politikával a terrorizmus az európai mindennapok részévé válik, sőt mára az is bebizonyosodott, hogy a migrációt ismert iszlamista terrorszervezetek irányítják. A velünk élő, állandó fenyegetettség az egykor biztonságos Európa eszményét és sutba vágja”

– tartalmazza a nyilatkozat.

Ma Európa nem a maga ura. Az egykor büszke és erős Európa mára nem tudja megfogalmazni és érvényesíteni nemzetei érdekeit. Helyette a brüsszeli elit globális érdekek kiszolgálója és érvényesítője lett.

“Ma azért gyűltünk össze itt, Székesfehérváron, az Aranybulla otthonában, egyben az európai alkotmányosság egyik bölcsőjében, hogy aláhúzzuk: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket”

– olvasható az állásfoglalásban.

Felkészültünk, hogy a jövő évi választásokon megküzdjünk az önfeladás hazai képviselőivel, a dollárbaloldal és a nemzetközi civil hálózatok jelöltjeivel az önkormányzatokban; és európai szövetségeseinkkel felvesszük a kesztyűt a nemzetektől elszakadt, brüsszeli bürokrácia diktátumaival szemben is – írták, hozzátéve: szabadság csak ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás is van.