Szabó Balázs és bandája lép fel a Kölcsey Központban

Kultúra

Október 19-én kezdődik a 2015-ös Debreceni Irodalmi Napok rendezvénysorozata. Mintegy nyitásként Szabó Balázsék adnak koncertet a Kölcsey nagytermében.OKTÓBER 19. HÉTFŐ

19.00

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA: CSÖNDKABÁT 2.0

rendhagyó akusztikus koncert

Kölcsey Központ, Nagyterem

Versmegzenésítés és Szabó Balázs – összetartozó fogalmak. A Csöndkabát pedig szépen lassan külön koncertműfajjá alakul. Szabó Balázs életének meghatározó verse Radnóti Miklós Bájolója, amelynek dallá varázsolt változata végigkísérte pályáját: a huszonévesen megírt dalt játszotta mindenhol, mindenféle zenekarokkal. A rádiók segítségével ez a dal hozta el számára az országos népszerűséget, és Balázs ’cserébe’ fiatalok ezreivel ismertette meg ezt a verset, amely így az őt megillető helyre került: “ifjú szívekbe” (hogy egy másik költőóriást idézzünk).

„Radnóti Miklós az elsők között volt, aki hatott rám. Mivel különös és hányatott sorsa volt, mindig is érdekelt, hogyan látja a világot: a költő, akit mindig visznek az utak, és aki minden körülmények között képes volt írni. Sok hullámvölgyön segített át Radnóti költészete, tiszta gondolatisága, az élethez való viszonya és szeretete – ezért akarok énekelni, dúdolva merengeni, utazni és utaztatni benne és utána, nyomdokain lépdelve egy költőnek és kornak, mély tisztelettel és emlékének adózva” – mondja a dalszerző-énekes.

 

Szabó Balázs – gitár, hegedű, ének, kaval

Harangozó Sebestyén – gitár, ének

Acsády Soma – basszusgitár

Ferencz László – dob

Accord Quartet:

Mező Péter, Veér Csongor – hegedű

Ludmány Dénes – mélyhegedű

Ölveti Mátyás – gordonka, ének

Belépő: 1.900 Ft, 2.400 Ft