Elmarad a miskolci operafesztivál

Kultúra

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók+ Miskolci Operafesztivált – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben, hónapokban Miskolc város vezetése az Operafesztivál szervezőivel, szakembereivel együttműködve mindent megtett azért, hogy a járvány szorításában, a veszélyhelyzet ellenére se maradjon el idén a programsorozat, amely immár két évtizede az egyik legfontosabb kulturális rendezvénye a városnak.
“Minden erőfeszítés és küzdelem ellenére mára világossá vált, hogy az Operafesztivált  az eddig megszokott módon és feltételekkel idén nem lehet megrendezni” – tartalmazza a közlemény, amely arra is kitér, hogy a károk nagyságát, amelyeket a járvány a kulturális élet területén okoz, egyelőre még senki nem tudja megbecsülni, Miskolc azonban továbbra is azon dolgozik, hogy a fesztivál megmaradjon.

A város a nyitóprodukcióként tervezett júniusi José Carreras-koncert ügyében továbbra is komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a koncert ellehetetlenülése ellenére Miskolc számára pénzügyileg is a lehető legjobb megállapodás születhessen meg – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.