Magyar kiadvány vezeti a Roots Music Report brit blues lemezlistáját

Kultúra

A Roots Music Report brit blues slágerlistájának élére kúszott Dionne Bennett Magyarországon készült korongja, a Sugar Hip Ya Ya. Little G Weevil anyaga, a Live Acoustic Session a 7. az akusztikus blues albumok sorában.

A jamaicai származású angol énekesnőnek a Hunnia Recordsnál frissen megjelent anyaga a brit blues lista mellett a soul blues kategóriában is szerepel, a 6. helyen áll – közölte az előadó menedzsere és a lemez producere, Little G Weevil (Szűcs Gábor) hétfőn az MTI-vel.

A magyar bluesgitáros, énekes három éve kezdett el dolgozni Dionne Bennettel. A Sugar Hip Ya Ya című album felvételei a Sounday és a Supersize stúdióban készültek, közreműködött Borsodi László (gitár), Herr Attila (basszusgitár), Premecz Mátyás (orgona és billentyűs hangszerek), Gyenge Lajos (dobok), Albert Zoltán (szaxofon), Sóvári Tamás (trombita), Fóris Rita és Andelic Jonathan (vokál), valamint Little G Weevil (gitár).

Little G Weevil saját, Live Acoustic Session című, idén tavasszal megjelent albuma (a kiadó szintén a Hunnia Records) a héten a 7. helyen szerepel az akusztikus blueslemezek között a Roots Music Report listáján.

A Roots Music Report a világ első számú független zenei slágerlistája, amelyet globális rádiós lejátszási adatok alapján állítanak össze minden héten.

 

MTI