Patkós Imre és Ignácz Kristóf vezeti tovább a Szolnoki Szimfonikus Zenekart

Kultúra

Új ügyvezetők menedzselik a Szolnoki Szimfonikus Zenekart: Patkós Imre ügyvezetővel a következő öt évben Ignácz Kristóf fog együtt dolgozni, aki édesapját, Ignácz Ervint követi az igazgatói székben – közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

 

A tájékoztatás szerint a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. eddigi ügyvezetőinek június 30-ig szóló megbízása lejárt. Szolnok közgyűlése június végén 16 egyhangú igen szavazattal – 5 évre szóló megbízással – Patkós Imrét és Ignácz Kristófot választotta meg a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetőinek.

Patkós Imre több mint negyven éve a Szolnoki Szimfonikus Zenekar tagja, szólamvezetője, majd különböző szervezeti formákban igazgatója, szakmai vezetője. Mint írták, személye garancia a magas szakmai minőségre, a művészi munka szabadságára és a zenekari misszió beteljesítésére.

Ignácz Kristóf az édesapját, Ignácz Ervint követi az igazgatói székben, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a szolnoki kulturális élet pezsgővé tételében, a zenekar elmúlt másfél évtizedes fejlődésében – közölték. Ignácz Kristóf 2016 óta dolgozik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft.-nél, igazgatói megbízásáig nemzetközi kapcsolatokért felelős vezető menedzseri munkakörben tevékenykedett – szerepel a közleményben.