Szeged, aatoth franyo, festőművész, kiállítás, Reök palota, kultura, művészet

Reök palota: holnaptól megtekinthető aatoth franyo kiállítása

Kultúra

A magyar származású, de a thai dzsungelben élő és ott alkotó képzőművész, aatoth franyo alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken délután a Reök-palotában.

A túlsó part című tárlat a neves alkotó elmúlt három évének mintegy kilencven alkotásán keresztül enged bepillantást egy különleges, egzotikus világba, ahol a hatvankilenc éves művész él és alkot. A tárlat megnyitását megelőző csütörtöki sajtóbejáráson Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora elmondta, az elmúlt években indult el a kiállítóházban az az életműveket összegző kiállítássorozat, amelyben a mai hetvenesek generációja mutatkozik be egy-egy nagyszabású kiállítás keretében – írja a szeged.hu.

Most egy különös alkotó, aatoth franyo folytatja a sort. Ilyen hosszú előkészület még egyetlen kiállítás megnyitását sem előzte meg a Reök-palotában. 2018-ban kezdtük el tervezni azzal, hogy egy év alatt összehozzuk, de a járvány elvitte a tárlatot, elnapoltuk. Senki sem gondolta, hogy 2023 nyara lesz végül belőle, de megérte várni, mert egy egységes, természetelvű, nagyon energikus és dinamikus tárlat lett belőle. A túlsó part nem életmű és nem összegző kiállítás, az elmúlt három évben készül kilencven, többségében nagyméretű alkotás ad bepillantást egy nagyon termékeny és elképesztő energiájú alkotó megfejtésre váró munkáiba. Még az is, aki nem a képzőművészet avatott ismerője vagy rajongója, az is érzi azt az elképesztő energiát, ami a falakról szinte lekívánkozik aatoth franyo képei láttán

közölte a szeged.hu-nak Nátyi Róbert.

A tárlatot augusztus 11-én, pénteken délután 4 órakor nyitja meg Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora. A sajtóbejáráson készült képek megtekinthetőek a galériánkban.

Fotók: Frank Yvette