A TV2 hamarabb tudta, hol fog ebédelni Márki-Zay, mint maga a politikus

Ország

A kormánynak való behódolást visszautasító, és ezért fideszmédiás össztűz alatt lévő Bige Lászlóval ebédelt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök jelöltje.

A TV2 és az anyagot átvevő országos és megyei nyaloncmédia ezt úgy tálalta, hogy a két ellenségük luxusétteremben evett, ahol “egy üveg borért akár félmillió forintot is elkérnek”, míg egy vacsoramenü több mint 44 ezer forintba kerül. Mindezt összekötötték a népet sok éve hülyítő “rezsicsökkentés” Márki-Zay által való “támadásával”. (Márki-Zay egyébként – szintén a populizmus vizein evezve – a napokban már 77 százalékos “rezsicsökkentést” ígért szavazóinak.)

Természetesen a szitokszóvá degradált “baloldalazás” sem maradt ki a riportból, hiszen aki nem Orbán előtt hajlong, az mind csúnya, rossz “baloldali”.

A Telex kérdésére Márki-Zay Péter azt mondta, Bige László fizette az ebédet, ami néhány ezer forintba került.

Bige László beolvasott az agrárminiszternek: “Önnel szemben én nem voltam KISZ-tag, sem párttag”

De a sztori legérdekesebb része az, hogy fél órával korábban még úgy volt, hogy egy másik étteremben találkoznak, de az épp bezárt. A kormánytévé stábja mégis villámgyorsan kiszagolta, hogy Márki-Zay és Bige hova készül.

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige László sem tudta”

– mondta Márki-Zay. Arra utalt a miniszterelnök-jelölt, hogy valamelyiküket követhették vagy lehallgathatták, máskülönben nem tudja, hogy értesült a TV2 stábja ilyen gyorsan a találkozó pontos helyszínéről és időpontjáról.

Márki-Zay Pétert néhány hónapja Debrecenben is vegzálni igyekezett egy megfelelési kényszeres vendéglátós, akkor a későbbi miniszterelnök-jelölt Pálinkás Józseffel, az Új Világ Néppárt elnökével találkozott. Pálinkás József először portálunknak számolt be az őket ért sérelemről:

Kiküldték a patinás debreceni sörözőből Pálinkás Józsefet és Márki-Zay Pétert