Damu Roland

Semmilyen támogatást nem kap Damu Roland kislánya

Ország

Damu Roland millókkal tartozott a kis Majának, aki már azt a csekély összeget sem kapja meg, amit az állam előlegezett meg gyerektartás címen.

A színész decemberi halálát követően azonnal megszűnt a havi 14 225 forintos támogatás, amit Maja gyámja, Katalin kapott a kislány után.

Katalin egy ideig még bízott abban, hogy megkapja azt a pénzt, ami jár a kislánynak. Még 2019 januárjában jelentette fel a színészt, akinek 15 napon belül ki kellett volna fizetnie a már akkor több mint hárommillió forintos tartozását, ami az elmulasztott gyerektartás összegéből halmozódott fel. Ez azonban nem történt meg és már nem is fog, sőt, már az a 14 225 sem érkezett meg Katalinhoz, ami eddig.

Mivel az édesapa nem fizetett egyetlen fityinget sem, az államtól – megelőlegezett gyerektartás címen – kaptam havonta 14 225 forintot. Sajnos januárban már ez az összeg nem érkezett meg hozzám, így mikor megpróbáltam kideríteni, mi is történt valójában, megdöbbenve kellett tudomásul vennem, hogy elapasztották ezt a támogatást, mivel Damu Roland elhunyt, és az állam a későbbiekben már nem tudja kitől behajtani a felgyülemlett összeget

– nyilatkozta a Borsnak Katalin, aki Damu temetése óta minden bizodalmát elveszítette.

Eddig is csak egy jelképes összeget kaptam, de még ezt is elvették, és nem tőlem, hanem a kislánytól. Én nem kértem ezt az egészet, a sors adta „ajándékba”, de már itt van ez a gyermek, akit fel kell nevelni

– mondta Katalin, aki azt is elárulta, az árvaellátásra nem jogosult, mert a kislány édesapjának nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje, ami az ellátás alapfeltétele lenne.