Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő

Népszavazást kezdeményez Ujhelyi István az uniós tagságunk megerősítéséről

Ország

Népszavazási kezdeményezést nyújt be Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, mert úgy látja, “soha ilyen komoly és valódi veszély nem fenyegette még Magyarország uniós tagságát, mint most”.

Ujhelyi szerint világos és egyértelmű lett, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány képtelen teljes körű kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal és a hazánknak járó források egy részét bizonyosan elveszítjük. Miután a jogállamisági eljárás végén a kormány bűnei miatt nyilvánvalóan megbüntetik Magyarországot, a Fidesz propaganda-gépezete bizonyosan teljes gőzerővel az Európai Uniót fogja hazug mód vádolni és hazug mód felelőssé tenni a családok megélhetési válságáért – fogalmaz az ellenzéki politikus.

Ujhelyi István azt is írja, hogy Orbánt és rendszerét eddig sem az értékek, hanem kizárólag az uniós pénzek tartották az európai közösségben, vagyis, ha a pénzcsap elzáródik, nem lesz, ami az Unióban tartsa a rezsim vezetőit. Az általuk hozott hatályos szabályok szerint ráadásul a nép egyetértő szavazata nélkül, saját maguk dönthetnek erről.

Mindezek miatt egyértelmű, hogy radikális lépésre van szükség: népszavazáson, de minimum egy, a jelenlegi kormány kezét megkötő törvényben meg kell erősítenünk hazánk uniós tagságát!

A politikus Facebook-bejegyzése szerint ez lenne a kérdés:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”