Terápiás céllal drogozott a Fidelitas egykori hódmezővásárhelyi alelnöke

Terápiás céllal drogozott a Fidelitas egykori hódmezővásárhelyi alelnöke

Ország

Legalábbis erre a megállapításra jutott a szakértő, akinek a véleményét a bíró olvasta fel hétfőn a Fidelitas egykori hódmezővásárhelyi alelnökének tárgyalásán.

A fiatal férfi azért állt bíróság elé, mert jelentős mennyiségű marihuánát termesztetett ismerősei tanyáján Hódmezővásárhely közelében, a marihuána értékesítéséből befolyt pénzből elmondása szerint a házát akarta felújítani. A tanyán 2021-ben több mint 300 tő kendert és szárított marihuánát találtak a rendőrök.

Az ügy azért is keltett nagyobb figyelmet, mert a férfi a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas helyi alelnöke volt, erről kormányinfón is kérdezték a kancelláriaminisztert, de Gulyás Gergely akkor azt mondta, nincs információja az illetőről – emlékeztet az RTL.

Botrányos körülmények között távozott a Fidelitasból egy fiatal influenszer

A Fidelitas egykori alelnöke mindent beismert. A hétfői tárgyaláson elhangzott szakértői vélemény szerint azonban “személyiségzavarban szenvedett, ami enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék”. A magánszakértői vélemény szót ejtett arról is, hogy a férfi drogozott és ivott is, de ezt a szakértő szerint pusztán terápiás céllal tette.

Mentális zavara neuraszténiás tünetekben nyilvánul meg, tehát folyamatosan, családi konfliktusok kapcsán elkerülő, elhárító magatartás kialakulása jellemezte. Mindezek miatt az alkoholt és a kábítószert is terápiás célzattal használta

– olvasta fel a bíró a szakértő véleményét a hétfői tárgyaláson. Az ügy májusban folytatódik.