Tyúkvásárlónak adták ki magukat – ellopták a néni pénzét

Rendőrség
A biharkeresztesi körzeti megbízottól kapta vissza ellopott pénzét az idős néni.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy budapesti lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 8-án 14 óra 30 perc körüli időben egy idős biharkeresztesi nő tett telefonon bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába azzal, hogy ellopták 10.000 forintját.

A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök felvették a kapcsolatot a 80 éves nénivel, aki a rendőröknek elmondta, hogy hozzá tyúkvásárlási céllal csengetett be egy házaspár, akiket addig beengedett a fűtött nyári konyhájába, míg ő átment egy másik helyiségbe, a fagyasztóban lévő tyúkért.

A néninek az lett gyanús, hogy a házaspár végül nem vásárolt tőle semmit, hanem sietősen távozott, holott a férfi korábban már vásárolt tőle tojást és tyúkot is. Ezt követően nézte meg pénztárcáját, amiből hiányzott egy 10.000 forintos bankjegy.

A helyi körzeti megbízottak a kapott személyleírás alapján beazonosították a házaspárt, akiket elfogtak és a Biharkeresztesi Rendőrőrsre előállítottak.

A férfi a rendőrőrsön tudta meg a feleségétől, hogy ő vette el a pénzt az idős nénitől.

A rendőrök a 46 éves nőt tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt meghallgatták, majd gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A megkerült és lefoglalt készpénzt Szathmári László r. törzszászlós helyi körzeti megbízott még aznap visszavitte a 80 éves néninek.