Két éve van szökésben a Poroszlay úti gyilkos

Rendőrség

2014. július 21-én 17 óra körüli időben egy Debrecen, Poroszlay utcai társasház egyik lakásában találtak rá egy 22 éves férfi holttestére. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a sértett halálát idegenkezűség okozta.

A nyomozók több mint 600 tanút hallgattak ki az ügyben, azonban vannak még olyan személyek, akik a sértettel kapcsolatban álltak, de személyazonosságuk ezidáig ismeretlen.

A Dehir.hu érdeklődésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy a gyilkosságnak nincs gyanúsítottja, és soha nem is hallgattak ki gyanúsítottként senkit. Tanúként viszont nagyon sok, közel hétszáz személyt hallgattak ki a rendőrök. Érdekesség, hogy őket mindőjüket felkutatták (többségük a drogfogyasztói körből került ki), a kétmillió forintos nyomravezetői díj ellenére senki nem jelentkezett önként tanúnak.

A gyilkos felkutatása azért különösen nehéz, mert nagyon sok marihuánát adott el a fiú, és nagyon sok embernek (akkor már fél éve dílerkedésből élt). Egyátalán nem volt elővigyázatos sem, olyanoknak is adott el kábítószert, akiket alig ismert.

A vevői körben jelentős számban voltak külföldiek, egyetemisták és egykori egyetemisták. Főként törökök, arabok és nigériaiak, de voltak az ügyfelek között ghánaiak és kínaiak is.

A rendőrség továbbra is várja annak a férfinak a jelentkezését, aki a gyilkosság napján vagy az azt megelőző három nap egyikén a fiatalember szobájában vele együtt kék Camel márkájú, füstszűrős cigarettát szívott, s a csikket otthagyta a hamuzóban. Illetve keresik azt a körülbelül 185-190 centiméter magas, 20-25 év körüli, vékony testalkatú fehér bőrű férfit is, aki a bűncselekmény napján 10 óra körül a Poroszlay utca 20. szám alatti társasház melletti, sárga színű fémoszlopokhoz lelakatolta a kerékpárját. A férfi a bűncselekmény napján hosszú szárú sötét árnyalatú nadrágot, hosszú ujjú kapucnis felsőt viselt, valamint egy hátizsák volt nála. Azoknak is várják a jelentkezését, akik a sértett baráti körébe tartoztak, s láttak valakit, akin egy ilyen Apolló márkájú cipő volt. Emellett tanúként keresnek mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik az elhunyt fiatalemberről vagy a bűncselekményről, s még nem beszéltek vele a rendőrök.