A biztonság idén sem elhanyagolható

Rendőrség

A katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági osztályainak szakemberei az idei évben is soron kívüli célellenőrzéseket tartanak megyénkben.

A karácsony előtti megnövekedett kereskedelmi forgalomra tekintettel december 1. és december 19. közötti időszakban soron kívüli célellenőrzést kell tartani a karácsonyi vásárok területén, valamint a gyalogos tömegközlekedés lebonyolítását szolgáló aluljárók területén működő kereskedelmi célú üzletekben, különös tekintettel az ideiglenesen elhelyezett elárusító helyekre és a közlekedési útvonalakon történő elhelyezésre.

A biztonságról a lázas készülődés közepette sem szabad elfeledkezni, ezeket a szempontokat a különböző árusítóhelyeken is érvényesíteni kell. A hatósági szakemberek éppen ezért alaposan megvizsgálják, hogy az adott üzlet tűzvédelmi szempontból maradéktalanul megfelel-e az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglaltaknak.

A célellenőrzések során a szakemberek vizsgálják a tűzoltó készülékek meglétét, megfelelőségét, az üzletek villamos berendezései tűzvédelmi felülvizsgálatának megtörténtét, a villamos berendezések használatára vonatkozó előírások betartását és a használati szabályok teljesülését valamint a nyíltlángú eszközök biztonságos használatát. Továbbá ellenőrzik a bevásárlóközpontokban, áruházakban a kiürítési feltételek biztosítását, a menekülési útvonalak állapotát, a kiürítésre számításba vett nyílászárók megfelelő működését különös tekintettel például a hidegebb időre hivatkozva korlátozott szélességben nyíló tolóajtókra.